Nominatie Best Gejat Prijs Deventer met ‘Deventer Scoort’

13 januari 2015

De gemeente Deventer heeft succes geboekt met het initiatief Deventer Scoort, waarmee ze zich sterk maakt om kwetsbare groepen aan een baan te helpen. Het initiatief is genomineerd voor De Best Gejat Prijs. Een prijs bestemd voor een gemeente die een goed idee of een mooie toepassing heeft overgenomen of verspreid naar een andere gemeente, overheid of maatschappelijke organisatie. De prijs wordt elk jaar uitgereikt op het KING Jaarcongres. Naar aanleiding van hun nominatie maakten ze een filmpje over ‘Deventer Scoort’.

Social community

Deventer Scoort is een social community gericht op maatschappelijk ondernemen in Deventer. Eén belangrijk onderdeel daarvan is de bedrijvencompetitie. Hierbij wordt het sterke netwerk van ondernemers ingezet om werk te vinden voor werkzoekenden met een afstand tot werk of bijstandsuitkering. Hierdoor zijn in het eerste competitieseizoen zeventig banen gevonden, wat heeft geleid tot een enorme schadelastbeperking voor de gemeente. Vanwege het succes is het ‘Stad Scoort’-concept inmiddels overgenomen door de gemeenten Olst-Wijhe, Zutphen (Zutphen, Lochem en Bronckhorst), Apeldoorn, Brummen, Epe, Voorst en  Enschede (in ontwikkeling).

Netwerk van ondernemers

“Het succes van Stad Scoort zit in het benutten van het netwerk van ondernemers” aldus Elles Reusen, communitymanager van Deventer Scoort. “Voor het vinden van werk is een netwerk heel belangrijk. Werkzoekenden hebben over het algemeen een beperkt netwerk van familie, vrienden en kennissen. De afdeling Werk en Inkomen, samen met re-integratiebedrijven en sociale werkvoorzieningen, hebben al een veel groter netwerk, maar het netwerk van ondernemers bedekt de hele stad. Elke ondernemer kent wel een bedrijf dat ook weer contacten heeft met een andere organisatie.”

Nog geen stem uitgebracht? Stem op de gemeente Deventer, Bunschoten of Westland. Tijdens het KING Congres op donderdag 15 januari maken we de winnaar van de Best Gejat Prijs bekend.